Gratis verzending binnen Nederland & Belgie 0653839947

HBQ-i7 Twins – de nieuwe Apple AirPods-kloon!

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

De Apple AirPods zijn geweldig als je het mij vraagt.

Apple heeft zoveel technologie in zo’n oordopje weten te krijgen, maar we weten allemaal dat er weer een Chinees alternatief zal zijn.

HBQ-i7 Twins heeft het gedaan en ze hebben het goed gedaan!

Laten we eens kijken naar de kopie-Apple AirPods van Chinese makelij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze headset ziet er zo goed uit dat ik het moest proberen.

Ik ken veel mensen die de Apple AirPods bezitten en ze zijn erg blij met het product.
Voor de verbazingwekkend lage prijs van rond de 23 euro is het zeker de moeite waard om deze dus te proberen.

Introductie en specificaties

Zoals altijd laten we beginnen met de specificaties van de HBQ-i7 Twins:

Model: HBQ-i7TWS
Kleuren: Wit, Zwart, Rood, Goud, Brons
Bluetooth-versie: V4.2 + EDR
Microfoongevoeligheid: 42Db
Werktemperatuur: 10 – 50 graden Celcius
Laadspanning: DC5V
Overdracht afstand: 12 meter
Batterijcapaciteit: 65 mAh
Speelduur: 5-6 uur
Oplaadtijd: 1-2 uur
Standby-tijd: 100 uur
Compatibel met: iOS- en Android-apparaten (ik heb ook verbinding met Windows!)

Dit zijn de specificaties als we ze moeten geloven in de doos waarin deze wordt geleverd, maar deze zijn natuurlijk onder ideale omstandigheden.
Net als de werktemperatuur lijkt me een beetje vreemd, toch? Als het onder de 10 graden is, zal het niet werken?

Misschien is dit het bereik waarin ze de HBQ-i7 testten, maar ik zie geen reden waarom de HBQ-i7 niet zal werken als het 5 graden Celsius is. Nou, de winter komt eraan dus we zullen het ontdekken.

De HBQ-i7 is echt iets dat het proberen waard is. Als ik de prijzen van andere draadloze oordopjes op AliExpress of Gearbest vergelijk, steekt de HBQ-i7 uit. Voor slechts 23 euro heb je een draadloze oordopjes! (Zonder laadstation, maar toch!)

unboxing

We vinden al veel informatie over de HBQ-i7 op de doos, wat ik leuk vind. Maze , Bluboo en Xiaomi hebben allemaal een zeer eenvoudige verpakking, wat ook leuk is! Maar met de HBQ-i7 hoef ik alleen maar naar de doos te kijken en alle specificaties te kennen.

Omdat alle specificaties en informatie op de doos zitten, is er niets speciaals in de doos zelf. Er zit een handleiding in, die in het Engels is en (denk ik) Chinees, maar ik ben zo blij dat er een Engelse handleiding is. Zelfs met Xiaomi krijg ik soms een pakket met alleen Chinese informatie daar. Dan zijn er alleen de twee HBQ-i7 EarBuds daar en aan de onderkant van de doos bevindt zich de laadkabel.

HBQ-i7-hardware

Er is niet veel hardware om over te praten, maar zelfs deze kleine EarBuds zijn een technisch meesterwerk. De luidspreker (natuurlijk) is er, er is een multifunctionele knop, er is een microfoon en er is een oplaadaansluiting, allemaal op dit kleine stukje plastic, geweldig.

 

Er is ook een indicatielampje onder de knop, deze knop zal rood worden als je hem oplaadt. Wat mij het meest verbaasde, is dat het ongeveer dezelfde grootte heeft als de Apple AirPods, maar ze hebben daar een laderpoort in plaats van draadloos opladen gekregen. Het heeft bijna alle functies die de AirPods heeft, maar je kunt Siri of Assisitent niet openen. Als u het volume wilt verlagen, haalt u uw telefoon eruit, omdat het niet mogelijk is om dit vanaf de HBQ-i7 te doen.

De knop

Dus als we het volume niet met de knop kunnen beheren, wat kunnen we dan doen? We kunnen pauzeren en de muziek spelen. Dit werkte voor mij op Android, maar niet voor Windows met YouTube. Zelfs mijn Bose QC35 kan YouTube niet pauzeren, dus dat is geen probleem.

Als u twee keer op de knop drukt, belt u de persoon die u voor de laatste keer hebt gebeld.

Als u lang op de knop drukt, wordt deze uitgeschakeld of ingeschakeld. Afhankelijk van de status waarin deze zich bevindt wanneer u op de knop drukt.

Wat ik mis is de uitleg van de knop? Er is tot nu toe geen handleiding die uitlegt wat de knop doet. Ik had op de harde manier een functie bedacht. Per ongeluk twee keer op de knop te drukken, belde ik mijn neef om 12.30 uur in de nacht! Oops!

Vormfactor. Past het?

Ja, het past wel in mijn oor en het blijft daar. Maar de grootte van de EarBud die je in je oor steekt is iets groter en de EarPods of AirPods van Apple, waardoor het een beetje moeilijker is om te passen en gemakkelijker eruit te vallen. Als je wat ronddwarrelt en ervoor zorgt dat ze goed in je oor zijn geplaatst, kun je je hoofd hard bewegen en ze zullen niet vallen of losraken, maar het is een beetje moeilijker dan met de AirPods.

Daarnaast ben ik dol op de maat en het gewicht van het product. Ik weet het exacte gewicht niet, maar het is niet veel. Je bijna (als de EarBuds een beetje, maar kleiner waren) zal niet opmerken dat ze in je oor zitten!

Batterijduur

Op de doos staat 5-6 uur? Nee, ik kon er de batterijduur van de 5-6 uur niet mee krijgen. Hoogstens kon ik het 4 uur gebruiken, wat prima is voor mij. Ik verwacht niet dat ik de HBQ-i7 langer dan 4 uur zal gebruiken en als de situatie daar is, zal ik ze na 4 uur opladen. De laadtijd wordt geschat op 1-2 uur, wat minder is voor mij. Het duurt maximaal 1 uur om op te laden, wat geweldig is!

De enige gelegenheid die ik misschien nodig heb voor meer dan 4 uur is wanneer ik met de bus naar Polen ga voor vakantie. In dat scenario zit ik een goede 20 uur in de bus, maar dan slaap ik veel! 4 uur luisteren is perfect voor mij. Als je 2,5 uur van en naar je werk reist, kun je het gewoon 45 minuten opladen voordat je terugreist en je batterij niet opraken.

conclusie

Apple AirPods zien er geweldig uit, maar de HBQ-i7 is bijna een complete kopie ervan. De geluidskwaliteit is goed, maar kan in een volgende versie verbeteren.
Ook de levensduur van de batterij is goed voor mij, 4 uur na een enkele oplaadbeurt, maar kan ook toekomstige modellen verbeteren. De verbinding met je telefoon, tablet of computer is supereenvoudig en werkt meteen vanaf het begin. Ik kreeg meer dan verwacht en heb echt genoten van de HBQ-i7. De kijk op het gezicht van mensen wanneer ik mijn Android-apparaat gebruik (wat zij denken dat Apple AirPods zijn) is geweldig. Het zet het gesprek echt op gang.

Als je nog 25 Euro over hebt, probeer het dan eens. Ik denk dat je er geen spijt van zult krijgen.

U kunt ze hier bestellen

X
Prijsrunner - de beste prijs
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten